Ga terug

Virtual Reality en Augmented Reality in de gezondheidszorg

VR- en AR technologieën zorgt voor een grote ontwikkeling binnen de digitale gezondheidszorg. Zo helpen deze nieuwe technologieën bij de algemene diagnose en behandelingen van patiënten. Met de komst van deze nieuwe ontwikkeling, kunnen veel problemen in de zorg en ziekenhuizen worden verholpen. Zo vergroot deze technologie de effectiviteit van medische diensten als dat van de medicijnen.

VR verandert het leven van veel medisch personeel als dat van patiënten. Zo kan deze technologie gebruikt worden als praktisch hulpmiddel voor chirurgen. Zij kunnen met behulp van VR hun prestaties verbeteren, door ineen virtuele wereld te gaan oefenen. Verder verhoogt VR de effectiviteit bij pijnbestrijding. Ook verhoogt het de effectiviteit van slaapgewoonten. Daarnaast kan het ook ondersteuning bieden voor de mentale conditie. Zo kan het posttraumatische stressstoornissen verminderen.

Net als VR onderscheidt AR zich op sommige punten. Bij het visualiseren van data kan AR een goede ondersteuning bieden. Door AR komen mensen in aanraking met de echte wereld en kunnen zij de informatie sneller zien en tot zich nemen. Een ander voorbeeld is de toepassing van AR voor medische studenten. Door AR te gebruiken kunnen medische studenten zich voorbereiden op het uitvoeren van operaties. Met AR zijn zij in staat om de menselijke anatomie gedetailleerd te bestuderen, zonder dat er een echt lichaam voor nodig is. Doordeze volledige re-creatie van het lichaam, kunnen medische studenten beter opgeleid worden bij het opsporen, voorkomen en behandelen van vele ziektes. Naast de medische studenten, maken artsen ook gebruik van AR. Zo kunnen zijn allerlei soorten controles en simulaties nabootsen in combinatie met live statistieken.

Het biedt volledige recreatie van het lichaam van de patiënt. Beide zijn het opsporen, voorkomen en behandelen van vele ziekten.Artsen kunnen allerlei soorten controles en simulaties maken met live statistieken en waardevoller worden.

Delen

Onze expertises