AI ondersteunde Dermatologie

Kom in contact

We versnellen het diagnoseproces op basis van dermatologische bevindingen in combinatie met ondersteunde systemen, aangedreven door kunstmatige intelligentie.

Bij dodelijk ziektes zoals kanker is het van belang dat deze ziekte binnen een vroeg stadium wordt gediagnosticeerd en behandeld. Een veelvoorkomende vorm van kanker is huidkanker. Jaarlijks krijgen in Amerika zo'n 3 miljoen mensen de diagnose huidkanker. Een van de gevaarlijkste vormen van huidkanker is melanoom. Deze vorm verspreidt zich snel in het lichaam. Wanneer de deskundige dermatoloog tijdens de diagnose niet gebruik maakt van een visuele inspectie, ligt de nauwkeurigheid op zo'n 60%.

In de huidige situatie maken veel dermatologen tijdens de diagnose gebruik van een dermatoscoop, waarbij een vergrootglas met hoge resolutie in contact met de huid wordt gebracht. Zo wordt de dermatoscoop ook gebruikt bij een microscopisch onderzoek van gepigmenteerde huidlaesies. Om de onderliggende huidlagen bloot te stellen, wordt er een vloeistof of polorisatiefilter aangebracht. Door deze werkwijze wordt de nauwkeurigheid van de herkenning verhoogt tussen de 75% en 84%. Echter moeten de structuren alsnog door de mens worden herkent. Hierdoor is de kans op een foutieve diagnose groter.

Onze technologie

Voor een zeer nauwkeurige diagnose van de huid, heeft Amatis speciaal voor dermatologen een unieke softwareoplossing gemaakt. Deze softwareoplossing wordt aangedreven door kunstmatige intelligente en maakt gebruik van een algoritme die gebaseerd is op deep learning-modellen. Deze deep learning-modellen zijn getraind en gevoed met behulp van een grote database. De database is opgebouwd uit tienduizenden voorbeelden van goedaardige en kwaadaardige tumoren, die zijn bevestigd door verschillende deskundige dermatologen.

De door Amatis ontwikkelde oplossing maakt onderscheidt tussen goedaardige en kwaadaardige tumoren. Zo worden de volgende acht categorieën huidkanker automatisch gedetecteerd: melanoom (MEL), actinische keratose (AK), goedaardige keratose (BK), basaal celcarcinoom (BCC), dermatofibroom (DF), plaveisel Celcarcinoom (SCC), Melanocytische Nevi (NV) en vasculaire laesies (VASC).

Hoe onze technologie werkt:

  • Maak een foto met de mobiele telefoon, waarbij een aanvullende lens is aangebracht. Focus vervolgens op de huidlaesie.
  • Verstuur de foto via onze app naar de server.
  • Een risicoscore verschijnt op basis van ons AI-gebaseerde algoritme.

Voordelen van een ondersteunend AI-gebaseerde Dermatoscopie-systeem

  • Onze oplossing zorgt voor een objectieve kijk.
  • Levert hoge, geclassificeerde en herhalende nauwkeurigheid, in minder dan tien seconden.
  • Voor het vastleggen van foto's is geen dure hardware nodig.
  • Onze software is overal en altijd beschikbaar.

Jouw partner
in digitaal voorop lopen

Kom in contact