ECG-Analyse met AI

Kom in contact

Het ECG-analyseproces is tijdrovend. Tijdens het proces zorgen de foutmarges vaak voor een verhoogde werklast. Het doel van de ECG-analyse is om verstoringen te voorkomen in het gezondheidssysteem. Bij het genereren van nauwkeurige ECG-rapporten, heeft de komst van kunstmatige intelligentie (AI)voor een baanbrekende innovatie gezorgd. Hierdoor kunnen rapporten nauwkeuriger en sneller worden aangemaakt.

Om de ECG-analyse verder te innoveren, heeft Amatis gewerkt met Fysiologic. Fysiologic is een medisch technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in ECG-diagnostiek. Het bedrijf is al meer dan 45 jaar actief op dit terrein. Met haar ruime kennis en expertise willen zij hartritmestoornissen zo vroeg en nauwkeurig mogelijk opsporen. Samen met de kennis en ervaring die zij hebben, zijn zij samen met Amatis een project gestart om de wereld van ECG-analyses te veranderen.

Om ervoor te zorgen dat ECG-analyses sneller en nauwkeuriger afgerond kunnen worden, hebben wij gebruik gemaakt van AI-algoritmen, machine learning en deep learning methoden. Het resultaat is dat analisten in een kortere tijd over een nauwkeurige diagnose beschikken waarmee zij patiënten beter kunnen doorwijzen richting de juiste zorginstelling.

Het ECG-analyse werkproces

Hoe wij met behulp van een effectieve ECG-analyse de gezondheidzorg aan het veranderen zijn.

Het ECG-analyse platform is een web-gebaseerde software toepassing die door AI wordt ondersteund. Met dit platform kunnen ECG-opnames eenvoudig digitaal geanalyseerd worden. Op basis van de miljoenen gegevens, leert de kunstmatige intelligentie (AI) de elektrische stroom van de ECG te volgen. Vervolgens detecteert de kunstmatige intelligentie (AI) de bovenste en onderste punten van de hartslaggegevens en maakt van deze gegevens een gemiddelde. Verder detecteert de kunstmatige intelligentie hartritmestoornissen, schakelt het foutieve informatie uit en genereert het een rapport in korte tijd. Met deze ontwikkeling is het huidige beslissingsondersteunende systeem flink verbeterd.

De belangrijkste functies van het systeem zijn als volgt:

  • EKG-voorbeeldschermen
  • Detectie van QRS-complexen met behulp van AI
  • QRS-complexen classificatie in families
  • Sorteer aritmiebevindingen in specifieke ECG-strip
  • Hulpmiddelen om door aritmiebevindingen te navigeren
  • Tools om een ​​voorlopig rapport te maken
  • Tools om strips toe te voegen/verwijderen in het rapport
  • Dagboekmodule om de dagelijkse activiteiten van patiëntenmet ECG-strips af te stemmen
  • Trenddiagrammen om analisten te helpen

Jouw partner
in digitaal voorop lopen

Kom in contact