Flowcytometrie in korte tijd analyseren met onbewerkte gegevens met behulp van kunstmatige intelligentie.

Multi-parameter flowcytometrie is een krachtig analytisch hulpmiddel dat een snelle meting van fysische en chemische eigenschappen van individuele cellen mogelijk maakt. Voorbeelden van klinische toepassingen zijn het meten van minimale residuele ziekte (MRD), leukemie, ontstekingsziektes en het effect van biologische geneesmiddelen.    

Hoewel de flowcytometrie steeds geavanceerder is geworden, is de interpretatie van informatie nog steeds ingewikkeld en tijdrovend voorclinici, technici en onderzoekers. Zo worden de geproduceerde complexe gegevens nog steeds met de hand geanalyseerd. Het gevolg is dat de invulling van de informatie via deze handmatige analyse ingewikkeld is voor technici, clinici en onderzoekers. Zo is het herkennen van patronen tijdrovend, gevoelig voor menselijke fouten en vereist het ervaren mensen.

Amatis biedt technici, clinici en onderzoekers een helpende hand. Zo heeft het bedrijf haar eigen analysesoftware ontwikkeld. Met de Amatis Flow View Cytometer worden resultaten, die alle celpopulaties tonen, in vereenvoudigde 2D beelden gepresenteerd. Hierdoor kost het analyseren van de gegevens minder tijd en vereist het analyseren van de gegevens minder ervaren mensen. Het belangrijkste bijkomende voordeel is dat het aantal fout-negatieven flink verminderd wordt.

De Amatis Flow View Cytometer-analysesoftware maakt gebruik van geavanceerde AI-technologieën. Hierdoor kunnen MRD’s nauwkeuriger (8M cellen in één keer) en sneller (2min. i.p.v. 15 min. expert analyse) gedetecteerd worden. Het algoritme is in samenwerking met onderzoekers en clinici van het UMCUtrecht en de Radboud Universiteit ontwikkeld. Voor de nauwkeurigheid wordt het algoritme gevoed met ruwe patiëntdata afkomstig van een flowcytometriemachine en analyseert het elke afwijkende cel.

Jouw partner
in digitaal voorop lopen

Kom in contact